5 tips om comfortabel te dragen tijdens je zwangerschap

draagdoek tijdens zwangerschap

Ben je zwanger en heb je reeds een kindje dat graag gedragen wordt? Proficiat! en geen probleem – Dragen is doorgaans nog steeds comfortabel voor jou en je kindje en er zijn tal van mogelijkheden. Een voorgevormde draagzak, een ring sling of geweven draagdoek zijn perfect.

Babydragen heeft heel wat voordelen voor je kindje en jezelf en dat hoeft zeker niet te stoppen wanneer je in blijde verwachting bent van een broertje of zusje.

Uiteraard raad ik je wel aan te luisteren naar je eigen lichaam. Je lichaam ondergaat in deze periode heel wat veranderingen. Ondervind je teveel hinder, beperk het dragen dan en vraag raad aan een draagconsulente of je gynaecoloog of vroedvrouw.

Lees zeker onderstaande tips om comfortabel te dragen tijdens je zwangerschap.

Plaats de heupband van je draagzak onder je buik

Naarmate je buik groter wordt zal het buikdragen niet meer comfortabel aanvoelen. Heb je een draagzak, stap dan over naar rugdragen en plaats de heupband van de drager onder je buik. De heupband geeft je zo extra ondersteuning en het tegengewicht zorgt voor een meer gebalanceerde gewichtsverdeling.

draagzak tijdens zwangerschap

Plaats de heupband van je draagzak boven je buik

In sommige gevallen, wanneer je een klein kindje draagt of je zelf erg groot bent, kan het aangenamer zijn om de heupband van je draagzak niet onder maar boven je buik te bevestigen.

babydragen heupband boven buik

Rugdragen met de geweven draagdoek

Heb je een geweven draagdoek? Ook dan kan je je kindje op de rug dragen. Afhankelijk van de knoop die je gebruikt kan je de doek knopen onder of boven je buik.

draagdoek tijdens zwangerschap

Gebruik een ring sling wanneer het warm wordt

Een ring sling voelt vaak aangenamer aan wanneer het warmer wordt, doordat je minder stof rond je lichaam hebt. Plaats je kindje boven je buik en geniet van de knuffels 🙂

ringsling tijdens zwangerschap

Draag met de ring sling op je heup

Met de ring sling kan je je kindje ook op je heup dragen, waardoor je buik vrij blijft.

ringsling tijdens zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *