Kind und Jugend 2017

Kind und Jugend 2017

Met een beetje vertraging een verslag over de ‘Kind und Jugend’ beurs. Kind und Jugend is een toonaangevende beurs voor baby- en kinderproducten die jaarlijks doorgaat in Keulen. Meer dan 1200 exposanten van over de hele wereld tonen er hun nieuwste producten.

Het ideale moment dus voor ons om nieuwe trends te ontdekken en kennis te maken met verschillende fabrikanten van draagdoeken en draagzakken. Daarnaast gingen we op zoek naar enkele leuke accessoires om onze webshop uit te breiden.

 

Enkele stands waar we langs gingen:

Didymos

Onze eerste halte was de stand van Didymos, reeds 45 jaar een vaste waarde in de draagwereld. Dit Duitse merk heeft prachtige draagdoeken, gekend om de mooie patronen. De doeken zijn allemaal gemaakt uit 100% organisch katoen (met certificaat), maar Didymos maakt ook limited editions die kunnen bestaan uit een blend van katoen met linnen, hennep, wol, zijde of cashmere.

Didymos draagdoeken op Kind und Jugend

Wat ons meteen opviel zijn de 2 nieuwe producten in het gamma van Didymos.
De Babydos Nido is een cover om over je draagdoek of draagzak te dragen, om zo je kindje te beschermen tegen koude en nattigheid. Dit model is groter dan de originele cover van Didymos, en bedekt je kindje dan ook helemaal. Hij is gemaakt uit wol, waardoor hij lekker zacht en warm is, maar ook voor lange tijd de regen tegenhoudt.

Ik mocht hem zelf eens uittesten en vond hem makkelijk aan te brengen en comfortabel zitten. De zakken waarin je als mama/papa je handen kan warmen zijn geweldig 🙂
De cover is voorzien voor een kapje, die voor ons kleine meisje (6 weekjes oud) wel nog veel te groot is. Met een leuke muts op haar hoofdje en lekker diep in de draagzak is het kapje echter nog niet echt nodig.

Babydos Nido op Kind und Jugend

De nieuwe rekbare doeken van Didymos zijn ook een streling voor het oog. Sobere, maar mooie designs, en 2 verschillende stoffen erin verwerkt. De ene kant van de draagdoek bestaat uit katoen, de andere kant uit wol. Dit maakt hem extra zacht en comfortabel.


Manduca

Ook bij Manduca werden er nieuwe modellen aangekondigd.
Manduca is een zeer degelijk ergonomisch merk dat doorgaans met vrij sobere kleuren werkt. De nieuwste Manduca draagzak is een combinatie van een draagzak en een draagdoek en heeft hetzelfde systeem als de emeibaby. Hij is dus volledig aanpasbaar aan je kindje en hierdoor geschikt voor newborn tot peuter.

De drager bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is de zogezegde voorgevormde “draagzak” die bestaat uit 2 brede schouderbanden in draagdoekenstof en een brede heupband. Hierop klik je het 2e deel, bestaande uit draagdoekenstof met ringen, welke je volledig kan aanpassen en aanspannen naar de grootte van je kindje.
Er zit ook een soepele wand tussen je kindje en de buik, hierdoor kan je de draagzak makkelijk doorgeven aan je partner of anderen. Je kan het 2e deel namelijk losklikken en het 1e deel doorgeven om dan bij de andere persoon je kleintje terug vast te klikken. Je kindje ondervindt hier weinig tot geen hinder van en kan dus makkelijk doorslapen. Een erg leuke uitvinding dus 🙂

Ik mocht de drager zelf uittesten en vond hem best wel comfortabel zitten, enkel het ruggedeelte was wat wennen, daar het middelpunt kruisgewijs samenkomt op het midden van de rug. Door de brede heupband gaf dit echter geen onaangenaam gevoel.
Tess zat mooi in de M-houding en ze vond het heerlijk slapen erin 🙂
Nieuwe Manduca drager op Kind und Jugend

Nieuwe Manduca drager op Kind und Jugend Nieuwe Manduca drager op Kind und Jugend

Nieuwe Manduca drager op Kind und Jugend

De tweede nieuwe drager van Manduca is de Manduca XT. Deze is nog in volle ontwikkeling maar we konden al kennismaken met hun prototype.
Deze draagzak is ook een meegroeiversie van newborn tot peuter.
In de loop van 2018 zou hij op punt moeten staan, ik kijk er alvast naar uit.

Nieuwe Manduca draagzak Manduca XT op Kind und Jugend

Isara

Bij Isara, een Roemeens merk van ergonomische dragers, mochten we kennismaken met de oprichtster Monica, haar man en Mirela, 3 geweldige mensen met een passie voor dragen, die zich enorm inzetten om hun merk meer bekendheid te geven.

De Isara draagzakken zijn beschikbaar in 2 maten: standaard en toddler. Beiden hebben ze een aanpasbaar rugpand, zowel in breedte als in lengte, zodat hij steeds mooi past en meegroeit met je kindje. Er zijn verschillende versies:

  • wrap conversion, gemaakt uit draagdoekenstof
  • canvas, gemaakt uit katoen
  • en een traditionele versie, met de hand geborduurd

En ze zijn allemaal even prachtig!

Isara stand Kind und Jugend    Isara draagzak op Kind und Jugend

Isara heeft ook wintercovers in het assortiment. De covers zijn mooi en zacht maar vooral: lekker warm, om de koude en natte wintermaanden te overbruggen. Zeer makkelijk vast te maken aan de draagzak en voorzien van een warme handentunnel voor de drager. En niet onbelangrijk; hij is ook nog eens zeer bij prijs.

Isara wintercovers op Kind und Jugend

Ook geweldig zijn de omkeerbare poppendraagzakken van Isara! Verkrijgbaar in 3 modellen en dus in totaal 6 leuke designs.
We willen jullie graag ook laten kennismaken met dit leuke merk. Onze eerste bestelling is onderweg dus er volgt gauw meer nieuws hierover!

Mamalila

Onze volgende stop op de Kind und Jugend beurs was Mamalila, gekend om hun prachtige 3-in-1 jassen (jas, zwangerschapsjas én draagjas). Mamalila heeft een zeer uitgebreid assortiment, voor elk wat wils, voor zowel vrouwen als mannen!

Ik zelf heb de softshell jas uitgeprobeerd en wat zat hij geweldig!
Een kwaliteitsvolle, warme en comfortabele, elegante jas. Met al hun jassen kan je zowel buik- als rugdragen en hij zit altijd mooi; niet zwanger, zwanger én met je kleintje erbij.

Mamalila draagjas op Kind und Jugend

Het aanbod aan jassen is gevarieerd, waardoor je altijd een geschikte jas hebt, voor elke gelegenheid, en elk budget.

Mamalila draagjassen op Kind und Jugend

Ook Mamalila bieden we vanaf nu aan, deze worden kortelings aangevuld op onze webshop.

Wombat & co

Ook gingen we even langs bij onze reeds gekende leverancier van draagjassen Wombat & co uit Londen voor een gezellige babbel met Mario. Hun nieuwe kleuren en het mannenmodel worden kortelings aangevuld in onze webshop!
wombat&co draagjas voor mannen

Tula

Ook bij Tula gingen we uiteraard langs. Tula is het merk dat ik zelf het meest gebruik en waar ook onze klanten vaak voor kiezen. We konden kennismaken met enkele nieuwe prints die binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Nieuwe Tula draagzak Kind und Jugend

Verrassend bij Tula was het feit dat ze nu ook een gamma boekentassen voor kleuters hebben. Prachtige boekentasjes, in de gekende Tula prints en zeer stevig ook. Momenteel zijn ze jammer genoeg nog niet in België verkrijgbaar, hopelijk naar volgend schooljaar toe wel.

Tula boekentas Kind und Jugend

Goed nieuws ook voor diegenen die wachten op de zachte tetradoeken van Tula. Deze zullen vanaf 2018 eindelijk terug beschikbaar zijn voor de Belgische markt. En ze zullen niet meer per 3, maar elk apart beschikbaar zijn. Voortaan koop je dus enkel nog je favoriete prints. Ik volg het nieuws van Tula op de voet op – volg zeker de Facebook pagina van Draagadviseur om als eerste op de hoogte te blijven 🙂

Tula tetradoek Kind und Jugend Tula tetradoeken Kind und Jugend

Accessoires

Zoals gezegd waren we ook op zoek naar enkele accessoires om onze webshop aan te vullen.

Zo kwamen we terecht bij ‘Titot’, een Pools merk in kwaliteitsvolle kleding en slippers voor baby’s en kinderen. Alle producten van Titot zijn handgemaakt en ze hebben ook een leuke newborn collectie.
De sloefjes zagen er prachtig uit met hun leuke patronen. De zomerversie is gemaakt uit katoen en bamboe en is luchtig voor de voetjes. De winterversie heeft een wollen binnenkant, lekker warm dus zodat je kleintje geen koude teentjes krijgt.

Titot schoentjes op Kind und Jugend

Daarnaast ontmoetten we ook de geweldige dames van KIK-KID!
KIK-KID heeft hele leuke mutsjes in verschillende kleuren en uitvoeringen. Schattig of stoer, kleurrijk of sober, winter of zomer.. KIK-KID heeft een zeer uitgebreid assortiment. We hopen de producten van dit mooie merk binnenkort aan onze shop te kunnen toevoegen.

KID-KID mutsjes op Kind und Jugend

Aangezien de Tula tetradoeken nog niet beschikbaar zijn in België en Nederland, gingen we ook nog op zoek naar andere fabrikanten van tetradoeken. Ze zijn dan ook onmisbaar in elke baby/kinderuitzet 🙂


We kwamen terecht bij Little Unicorn en Bamboom, 2 merken met leuke prints en kwaliteitsvolle producten.
We zijn nog even in onderhandeling om te kijken welke we zullen verdelen binnenkort.

Little Unicorn tetradoeken op Kind und Jugend Bamboom tetradoeken op Kind und Jugend

Het is altijd fijn om de Kind und Jugend beurs te bezoeken en zoveel gelijkgezinde mensen te ontmoeten. De meest opvallende was zonder twijfel Hedwych van Wrap You in Love, een prachtige dame die met heel veel passie haar liefde voor dragen overdraagt. Wil je ooit een knoop voor je draagdoek opfrissen, neem dan zeker een kijkje op haar youtube kanaal.

Wrap you in love

Was je zelf aanwezig op Kind und Jugend en heb jij nog iets interessants gezien? Of was je er niet bij en heb je nog een vraag? Stel ze hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *