Maak kennis met Mamamini, het ‘mama baby’ center

mamamini

Elke mama kent het wel; tijdens je zwangerschap duiken er heel wat vragen op. Wat mag wel en wat mag niet? Wat is goed voor mezelf en mijn kindje? Ook nadien kom je in een nieuwe wereld terecht waar je zelf als mama je weg zoekt. Wanneer mag ik opnieuw bewegen? Hoe voorkom ik klachten? Hoe weet ik wanneer mijn lichaam opnieuw hersteld is? De grootste verandering in je leven maakt je sowieso al iets onzekerder.

Op al die vragen wil het Mamamini babycenter een antwoord bieden. Daarom worden kan je er terecht voor heel wat activiteiten:

Activiteiten

Zwangerschapscursus

Deze cursus heeft als doel zwangere koppels te informeren en voor te bereiden op de zwangerschap, de arbeid en de bevalling en de kraamperiode.

Babymassage

Tijdens drie opeenvolgende sessies gegeven door een ervaren kinesitherapeute leer je juiste babymassage technieken. Zorgt voor onstpanning en geborgenheid bij je baby.

Mama Bootcamp

Als het wel een beetje stevigere les mag zijn voor jou, ben je bij de mama bootcamp aan het juiste adres.

Zwangerschapsyoga

Tijdens een zwangerschap verandert er op lichamelijk en emotioneel vlak enorm veel. Zwangerschapsyoga helpt je om lichaam en geest in balans te brengen.

Mamaerobics

Een les om samen met je baby weer te beginnen bewegen na een zwangerschap.

Workshop EHBO

Een ongeluk is snel gebeurd. Meteen de juiste hulp bieden bij kleine ongelukjes is belangrijk, maar kan in bepaalde gevallen het verschil maken. Het is dan ook belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te zetten.

We richten ons in deze infosessie op het correct toepassen van reanimatietechnieken en wat te doen bij verstikking. Iedereen die in aanraking komt met kinderen kan baat hebben bij het aanleren van de basisreanimatietechnieken.

We overlopen samen de theorie, maar het beoefenen met behulp van reanimatiepoppen zal op de voorgrond staan. Actieve deelname is belangrijk en er is steeds ruimte om vragen te stellen. Om de lessen zo weinig mogelijk te storen vragen we om geen kindjes mee te brengen naar deze infosessie (met uitzondering van kleintjes die nog borstvoeding krijgen).

Draagbib

Wil je graag dragen, maar ben je er nog niet aan uit welk systeem? Heb je liever een draagdoek, rekbaar of geweven? Of ga je toch maar voor een draagzak? Draagt een ringsling makkelijk? Dan kan de draagbib een oplossing bieden voor jou!

Hier kan je kennis maken met verschillende soorten dragers. Je kan ze vervolgens uitlenen voor 1 of 2 weken. Zo kan je kennismaken met verschillende manieren van dragen om te kijken/voelen welke systeem nu het beste bij jou past.

Bij Mamamini kan je op verschillende specialisten beroep doen, zodat je weet dat elke vraag of nood optimaal beantwoord of voldaan kan worden.

Het team

Karen Dumon – Kinesitherapie

Kinesitherapeute Karen Dumon is de bezielster achter het Mamamini babycenter. Dankzij haar specialisatie in de gynaecologische, perinatale kinesitherapie helpt ze heel wat mama’s voor en na de zwangerschap. Karen begeleid vrouwen in de voorbereiding op 1 van de grootste veranderingen in het leven en helpt verschillende zwangerschapsgerelateerde klachten op te vangen, verzachten of voorkomen. Na de zwangerschap helpt ze het lichaam opnieuw in balans te brengen en te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat.

Elke Deschrijver – Orthopedagogie

Elke Deschrijver is orthopedagoog binnen het onderwijs en sinds 2016 zelfstandige in bijberoep. Je kan bij Elke terecht voor pedagogische begeleiding / opvoedingsondersteuning, psychologische begeleiding en psychodiagnostiek.

Sofie Aerts – Draagconsulente

Ook mezelf kan je regelmatig in het Mamamini center vinden 🙂
Toen Karen me aansprak over haar plannen voor dit mamababy center was ik meteen overtuigd; dit wordt een geweldige plek voor alle mama’s en toekomstige mama’s. Na 2 zwangerschappen en een wat moeilijke start van m’n dochtertje wist ik als geen ander hoe waardevol het is om ergens terecht te kunnen met al je vragen. Ook ik zet daarom graag mee m’n schouders onder het Mamamini center en geef er advies en workshops over ergonomisch dragen.

Wil je graag meer weten of eens kennismaken? Bezoek de Mamamini website of Facebook pagina!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *