Tips voor de juiste maat van je draagjas

draagjas maat kiezen

We krijgen heel vaak de vraag wat de juiste maat is voor een draagjas. Begrijpelijk natuurlijk, want op het moment dat je een zwangerschaps- of draagjas koopt, verandert je lichaam net continu. Het is dus normaal dat je je onzeker voelt.

We geven je graag enkele tips voor het kiezen van de juiste maat voor je draagjas, zodat je met vertrouwen de juiste jas kan kopen. Weet trouwens ook dat je gerust even kan langskomen om enkele jassen te passen – of contacteer me gerust voor advies via de contactpagina of de messenger knop rechtsonderin.

Start met je normale kledingmaat

Start altijd vanuit je gebruikelijke kledingmaat – van voor je zwangerschap en zonder draagzak. De inzetstukken die bijgeleverd worden bij onze draagjassen creëren de nodige ruimte voor je zwangere buik of de gedragen baby. Uiteindelijk moet de jas goed “solo” passen, want al onze jassen kan je ook gewoon na de zwangerschap en na het dragen blijven dragen.

Bij onze draagjassen voegen we steeds een matentabel bij. Zo hoef je niet te twijfelen.

De Mamalila draagjassen zijn onze meest populaire jassen. Deze vallen vrij ruim uit. Hier kan je uitgaan van deze kledingmaten:

  • Kledingmaat 36 komt overeen met mamalila maat XS
  • Kledingmaat 38 komt overeen met mamalila maat S
  • Kledingmaat 40 komt overeen met de mamalila maat M
  • Kledingmaat 42 komt overeen met de mamalila maat L
  • Kledingmaat 44 komt overeen met de mamalila maat XL
  • Kledingmaat 46 komt overeen met de mamalila maat XXL

Laagjes

In een vorig artikel hadden we het al over kleden in laagjes. Denk aan wat je meestal onder je jas draagt, heb je het snel te warm of doe je net vaak een extra laagje aan? Geef je de voorkeur aan een nauwsluitend of net loszittend jasje?

Uiteindelijk is het een individuele beslissing hoe de jas moet passen, waarin jij je prettig voelt. Weet wel dat kleding die te strak zit, minder warmte bijhoudt. De luchtlaag tussen je lichaam en kleding warmt namelijk op door je lichaamswarmte. Bij strakke kledij is dat effect minder.

Dit element in de maattabel is bepalend

Voor de meeste jassen in onze webshop hebben we maattabellen toegevoegd in de omschrijving. Er zijn echter maar weinig vrouwen die gestandaardiseerde maten hebben die duidelijk kunnen worden toegewezen aan een specifieke kledingmaat. Voor onze jassen geldt daarom het volgende: de borstomvang is bepalend, in geval van twijfel bepaal je op basis van je borstomvang, gemeten op het breedste punt, de juiste maat voor je draagjas.

Ook hier geldt: baseer je op de “normale”, d.w.z. de gebruikelijke borstomvang. Want de babyinzet creëert niet alleen ruimte voor de buik en de baby, maar bijvoorbeeld ook voor een tijdelijk vergrote borst.

Je favoriete snit

Onze draagjassen bevatten ook bewust jassen en mantels in verschillende vormen om bijvoorbeeld zoveel mogelijk tegemoet te komen aan individuele wensen wat betreft de gewenste snit. Enkele voorbeelden:

Met deze tips ben je al goed op weg voor de keuze van de beste maat voor je draagjas. En als er toch nog vragen zijn, bel me dan even op via +32(0)474 244 322, stuur me een whatsappje of via de messenger knop rechtsonder deze pagina. Er is een perfecte draagjas voor iedereen, ik help je graag verder met je keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *