fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

Tula draagzak review

In deze review nemen we de ergonomische draagzak van Tula onder de loep.

De Tula komt in twee versies. De babyversie is te gebruiken vanaf de geboorte met een insert. Volgens de fabrikant kan dit vanaf maat 50, maar uit eigen ervaring merk ik dat je best start vanaf maatje 56/62. De insert gebruik je tot maatje 74 en vervolgens gebruik je de baby draagzak tot broekmaat 92. (Broekmaat 98 met de afzonderlijk te verkrijgen verbreders).

Zelf met de insert voelt de drager erg veilig aan. Hij biedt een goede ondersteuning voor het hoofdje en nekje waardoor ook de luchtwegen goed vrij blijven. Het pand van de Tula is iets hoger en het zitvlak is iets breder dan verschillende andere dragers die we testten. Dat maakt de drager erg comfortabel. Het zitvlak spreidt zich van knieholte tot knieholte, zoals het hoort, om een goede M-houding en heupontwikkeling te garanderen. De Tula draagzak voldoet daarmee aan alle voorwaarden voor een ergonomische drager.

Vanaf broekmaat 92 gebruik je de Toddlerversie. Deze kan je gebruiken net zolang het voor jezelf en je kindje comfortabel is.

Comfort:

De Tula is een ergonomische draagzak. Hij is gemaakt voor een ideale gewichtsverdeling en je kindje zit in de aanbevolen M-houding. Je kan dragen in 2 houdingen: op de rug of op de buik. Je neemt hem eenvoudig overal met je mee; de stof is stevig maar toch erg dun, luchtig en soepel. De draagzak is daardoor zeer compact op te plooien en neemt weinig plaats om op te bergen. Leuke extra's zijn het slaapkapje en het zakje op de heupband. Aan de beentjes is er extra vulling voorzien voor een hoger comfort.

M'n zoontje kon altijd met gemak slapen in de Tula draagzak, het beste bewijs dat de drager ook bij hem prima in de smaak viel.

De Tula draagzak beschikt over een makkelijk kliksysteem op de brede, comfortabele heupband. De draagzak is snel en volledig aanpasbaar (schouderriemen en heupband) waardoor hij past voor ieders postuur met optimaal draagcomfort. Het afstellen is erg eenvoudig, waardoor de drager ook geschikt is voor minder ervaren mama's, papa's en zelfs grootouders.

De schouderbanden zijn breed en goed gevuld, waardoor ook tijdens langere tochten de drager comfortabel blijft. De Duraflex gespen zijn van goede kwaliteit, evenals de stof (katoen) en naden. Onze baby Tula Foxy heeft meer dan 2 jaar dienst gedaan maar vertoont buiten de normale gebruikssporen nog geen schade.

Eén feature die de Tula niet heeft, en die sommige ouders wel prettig vinden, is de mogelijkheid om de schouderbanden bij het buikdragen te kruisen op de rug. Bij de Ergobaby kan dit wel.

De draagzak is makkelijk te wassen in de wasmachine, op 30°C, zonder wasverzachter. Let wel; de draagzak mag niet in de droogkast, reken dus op een droogtijd van 1 à 2 dagen.

Leuke prints

Tula staat wellicht nog het meest bekend om zijn mooie prints. Wij gebruikten de mooie Foxy voor deze review, met zijn leuke vosjesprint. Er zijn ook steeds modellen in een effen kleur, die ook bij de papa's vaak populair zijn.

Er komen op regelmatige basis nieuwe modellen uit, wat wel betekent dat je snel moet zijn wanneer je een leuk modelletje ziet. Sommige prints komen namelijk als limited edition. In de zomer zijn er vaak de coast versies. De coast heeft een rugpand uit mesh, een luchtige stof zodat hij ook uiterst geschikt is tijdens warme zomerdagen.

Kenmerken

 • Bijgeleverd slaapkapje, in een handig opbergzakje op de heupband
 • 2 Draagposities: buik en rug
 • Los te verkrijgen verbreders
 • Leuke en regelmatig vernieuwde prints
 • 2 Versies: babyversie zonder insert te gebruiken vanaf broekmaat 74 tot 92 (met insert vanaf maatje 56/62) en toddler versie te gebruiken vanaf broekmaat 92 tot ver de in de kleutertijd.
 • In zomer limited editions: coast versie met een rugpand uit mesh (luchtige ademende stof), zodat hij ook ideaal is tijdens warme zomerdagen.
 • Makkelijk te wassen (op 30°C, zonder wasverzachter, in 1 à 2 dagen weer droog)
 • Compact op te bergen/vervoeren

Onze score

Positief: Makkelijk te verstellen, comfortabel en ergonomisch, gaat lang mee met je kindje

Negatief: Insert nodig tot maat 68, sommige prints snel uitverkocht

Onze score

 • Baby's veiligheid
 • Baby's comfort
 • Ouders comfort
 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijk wasbaar
TOP
Wachtlijst Je ontvangt een melding wanneer dit product opnieuw beschikbaar is
Email We delen je email adres nooit