fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

Review: Tula Free To Grow

In deze review nemen we de nieuwe free-to-grow draagzak van Tula onder de loep. De free-to-grow is van bij de lancering erg populair. De draagzak is namelijk vanaf de geboorte (maat 50) te gebruiken zonder insert, in tegenstelling tot de Tula standard, die overigens wel beschikbaar blijft. Je kan met de free-to-grow buik- en rugdragen tot maatje 92.

Het beste uit twee werelden

Zoals je van Tula mag verwachten voldoet de free-to-grow aan alle vereisten van een ergonomische draagzak. Hij heeft alle kenmerken en draagcomfort van de standaard Tula:

 • Aanpasbare schouder- en heupriemen voor optimaal draagcomfort
 • Brede, opgevulde schouderbanden
 • Makkelijk kliksysteem op de brede en comfortabele heupband
 • Kwaliteit gespen
 • 100% ökotex-100 gecertificeerd katoen

Maar er is meer. In mei 2016 maakte Ergobaby bekend dat het tot een overeenkomst was gekomen voor de overname van Tula. Beide merken bleven bestaan, maar door de expertise te bundelen zouden ze het beste van twee werelden kunnen verenigen. De free-to-grow is daar het bewijs van.

Het rugpand van de drager is in hoogte te verstellen dankzij makkelijke gespen zodat het rugje van je kleintje steeds perfect gesteund wordt. De afmetingen zijn 28 - 43 cm hoog en 12,5 tot 38 cm breed. Ook het zitvlak is verstelbaar; het pand kan worden verschoven en met stevige drukknopen vastgezet in 3 standen. Doordat de stof erg soepel is, zit de stof niet in de weg en zit je kindje in de perfecte M-houding, zowel op de kleinste als de grootste stand.

De randen van het zitvlak zijn voorzien van extra vulling aan de knieholtes, voor een optimaal comfort. Ik testte de draagzak met mijn 2 modelletjes, Mila van 7 maanden en de pasgeboren Bente, onderin deze post vind je enkele foto's terug. Een leuke extra is het afneembaar slaapkapje. Het is groter dan bij de standaard Tula en heeft lange stroken om het op verschillende lengten vast te klikken met een drukknop op de schouderband.

Praktische drager

De draagzak is snel en volledig aanpasbaar (schouderriemen en heupband) waardoor hij past voor ieders postuur met optimaal draagcomfort. Het afstellen is erg eenvoudig, waardoor de drager ook geschikt is voor minder ervaren mama's, papa's en zelfs grootouders. Eén feature die de Tula niet heeft, en die sommige ouders wel prettig vinden, is de mogelijkheid om de schouderbanden bij het buikdragen te kruisen op de rug. Bij de Ergobaby kan dit wel. De draagzak is makkelijk te wassen in de wasmachine, koud of op 30°C, zonder wasverzachter. Let wel; de draagzak mag niet in de droogkast, reken dus op een droogtijd van 1 à 2 dagen.

Prints

Wie Tula denkt, denkt 'leuke prints!'. De free-to-grow is momenteel beschikbaar in 4 kleuren/prints: discover, blossom, wonder en play (opgelet; deze toont geel op de foto maar heeft in werkelijkheid een donkerdere okerkleur).

*Update: inmiddels zijn er andere modellen beschikbaar. Je vindt ze allemaal in de webshop.

Richtlijnen voor het afstellen van de free-to-grow

 • Kleinste stand: vanaf maat 50 (50-62)
 • Middel stand: 3 maand - 9 maand (62-74)
 • Grootste stand: vanaf 9 maand (74-...)

Kenmerken

 • Dragen vanaf de geboorte, zonder insert
 • Bijgeleverd slaapkapje
 • 2 Draagposities: buik en rug
 • Makkelijk te wassen (op 30°C, zonder wasverzachter, in 1 à 2 dagen weer droog)
 • Compact op te bergen/vervoeren

 

TOP
Wachtlijst Je ontvangt een melding wanneer dit product opnieuw beschikbaar is
Email We delen je email adres nooit